Nu op radio Emmen

 
Advertentie
http://www.firmafruit.nl/introductie-actie http://www.webba.nl http://www.marktemmen.nl

 

 

Donderdag 01:00 - 01:00


 • 31 maart 2014. Afscheid 31-3-2014

    Alex begroette me afgelopen zaterdag met een verbaasde blik. Ik was 's ochtends naar hem toe gegaan en ondanks dat de zon vrolijk scheen, stond mijn gezicht blijkbaar somber, want Alex vroeg verbaasd: “wat is er met jou aan de hand”? Ik schudde even met het hoofd. “Straks, eerst maar even koffie”!

    Alex liep me voor naar de kamer, wees me een zitplaats en verdween toen naar de keuken. Daar hoorde ik hem praten met Truus. Even later kwamen ze samen binnen met een dienblad met kopjes, omwolkt door de geur van verse koffie en even later zaten we gedrieën met de koffie in de hand gezellig te kouten. Alle koetjes en kalfjes kwamen voorbij in het gesprek, maar toch vlotte het niet echt. Een somberheid was aanwezig die we alledrie voelden.

    Toen we aan het tweede kopje bezig waren zei Alex plotseling: “nou, vooruit met de geit. Vertel op. Wat zit je dwars”. Ik dacht even na en wist even niet hoe te beginnen. “Weet je nog”, begon ik uiteindelijk aarzelend, “hoe we elkaar ontmoet hebben”? Alex dacht even na en antwoordde toen: “ja, dat was een jaar of vijf geleden. Volgens mij liep ik toen met met mijn knie”. “Klopt”, zei ik, “je was gevallen en liep toen behoorlijk te kreupelen”. “Ja”, zei Truus, “dat was inderdaad vijf jaar geleden. Wat gaat de tijd toch eigenlijk snel”.

    We bleven even stil en dachten terug aan vijf jaar geleden. Toen grinnikte Alex: “het is toch grappig wat er uit een toevallige ontmoeting allemaal voort kan komen en ik heb toen nooit kunnen bedenken dat onze gesprekken te horen zouden zijn op Radio Emmen”. Ik knikte. “Hebben jullie het ooit weleens onplezierig gevonden dat ik dat deed”? Beiden schoten in de lach en Truus gaf het antwoord. “Nee, eigenlijk niet. Tenslotte waren het geen geheimen die je vertelde en bovendien heb je onze namen veranderd, dus nee, wij hebben daar geen moeite mee. Maar waarom vraag je dat allemaal”?

    Ik zuchtte en vertelde toen: “aan die columns komt een eind. Ik ga er mee stoppen. Het programma “Tussen de Middag” gaat stoppen en dus komt er ook aan de columns een einde”. Alex floot even zacht en vroeg toen: “hoe komt dat zo? Ik dacht dat je er altijd zoveel lol in had”? Ik haalde de schouders op en zei gelaten: “de hoofdredacteuren bij Radio Emmen vinden het programma niet goed genoeg en hebben een hele lijst met veranderingen opgesteld waaraan het programma moet gaan voldoen en helaas, die kan ik niet allemaal verwezenlijken, dus ga ik er mee stoppen”!

    “Dat is me allemaal nogal wat”, vond Truus, “en daar is helemaal niets tegen te doen”? Ik schudde het hoofd. “Nee”, antwoordde ik, “zij zijn de baas en ik denk niet dat het in het belang van Radio Emmen is om er al te grote stampij over te maken. Dus vandaar”! Alex schudde het hoofd. “Jammer”, vond hij, “maar stop je dan helemaal met het radiowerk”? “Nou nee”, antwoordde ik, “ik heb de toezegging gekregen dat ik een paar uur krijg op de maandagavond, dus dan ga ik een programma maken van luisterliedjes. Ik hoor wel wanneer dat van start kan gaan”!

    “Tja, jammer van Tussen de Middag”, vond Alex, “maar gelukkig dat aan onze vriendschap geen einde hoeft te komen”!!!!

  Voorgaande berichten

 • Geen playlist beschikbaar voor dit programma


Debug:
    De Radio Emmen Thuisbingo
De enige echte gezellige Radio Emmen Thuisbingo!
 
    Radio Emmen Sport
De sportieve ontwikkelingen uit Zuidoost-Drenthe!
 

    De Radio Emmen Radiogids
Hoe laat begint je favoriete programma?
 
    Bijzondere uitzendingen
Uitzendingen buiten de normale programmering om
 
    De luistermogelijkheden
Hoe kun je naar Radio Emmen luisteren?
    Luister Live
Klik om te luisteren naar Radio Emmen

      Bekijk de Radio Emmen playlist
Welke muziek is er gedraaid op Radio Emmen? 
 
      Het weekschijf archief
Welke weekschijven heeft Radio Emmen gehad?
 
Radio
    Televisieaanbod
Wat is er te zien op TV-Emmen?
 
    Kijkmogelijkheden
Hoe kun je naar TV-Emmen kijken?
 

    Bijzondere uitzendingen
Bekijk hier gemaakte reportages terug.
 
Televisie

Wil je gebruik maken van onze sociale media? Kijk hieronder:


  Volg ons op twitter via @rtvemmen
  Bekijk onze filmpjes op Youtube.
  Voeg ons toe op Facebook.
  Verrijk je netwerk op LinkedIn.
Internet
  Waarom adverteren op RTV Emmen?
Hoe genereer je bekendheid in zuidoost-Drenthe?

  Een greep uit onze adverteerders
Welke succesvolle adverteerders gingen u voor?

  Contact zoeken voor informatie
Wilt u meer informatie? Neem contact op!
Adverteren