Nu op radio Emmen

 
Advertentie
http://www.webba.nl http://www.firmafruit.nl/introductie-actie http://www.marktemmen.nl

 

 

Gelukkig Nieuwjaar 1

Moedeloos staarde ik naar het lege vel papier. Het was Kerstmis en er moest een column geschreven worden, maar de inspiratie was ver te zoeken. Ik had al een half uurtje zitten schrijven en weer doorhalen en de hele oogst was tot zover een blad papier met alleen maar doorhalingen. Ik gaf het op. Deze maandag maar geen column op radio Emmen. Ik vulde de prullenmand met mijn probeersel en besloot maar even te gaan buurten bij Alex. Tenslotte hing zijn naam aan deze column. Bij Alex aangekomen, werd ik direct in een makkelijke stoel geïnstalleerd en Alex verdween in de keuken voor zijn glaasje glühwein. Zijn middel tegen alle ongemakken van Koning Winter. En zo zaten we even later met een glaasje glühwein uit te kijken over de witte winterse buitenwereld.

Alex' vrouw keek me een tijdje onderzoekend aan en plotseling vroeg ze: “wat zit je dwars. Je kijkt alsof je je laatste oortje versnoept hebt”. Ik grijnsde schaapachtig. “Eerlijk gezegd, ben ik min of meer ten einde raad. Morgenochtend moet ik een column inleveren en zo aan het einde van het jaar is mijn inspiratie helemaal uitgeput”. Ik zuchtte. “Eigenlijk kwam ik hier om te kijken of jullie me aan een onderwerp konden helpen. Ik weet het, zo rond de kerst en oud en nieuw moeten er onderwerpen genoeg zijn, maar ik weet er geen”! Alex keek me een beetje spottend aan. “Dat is nou niets voor jou”, vond hij, “jij bent toch de schrijver”? Ik zuchtte. “Dat kan wel zo zijn”, antwoordde ik, “maar jij bent de aangever. Dus jij hebt ook wel wat verantwoordelijkheid in het geheel”. Hij knikte bedachtzaam. “Eens even kijken. Kerstfeest, vreetfeest bijvoorbeeld? Vrede op aarde en op Kerstavond een schietpartij in Haarlem? Er moet toch wel wat te bedenken zijn”? Ik schudde het hoofd. “Allemaal van die clichés, dat is allemaal al uitgekauwd. Daar zit geen mens meer op te wachten”.

“Tja”, zei hij bedachtzaam, “dan maak je het wel erg moeilijk”. Er viel een stilte waarin wij gedrieën diep nadachten. Alex' vrouw verbrak die na een poosje. Ze vroeg me: “ben jij religieus”? Ik knikte. “Ja, maar niet fanatiek, hoezo”? “Ach, ik vroeg het me af. Ik hoorde in de supermarkt van de week in de rij bij de kassa twee vrouwen. De één zei dat ze zo'n hekel had aan Kerst omdat haar man een paar jaar geleden vlak voor de Kerst was overleden. Sindsdien haatte ze de Kerst en alles wat daar mee te maken had. De andere vrouw had haar even aangekeken en toen had ze gevraagd of ze wel eens naar de kerk ging. Vrouw één had bevestigend geknikt en toen zij vrouw twee: “dan zou Kerst eigenlijk een troost moeten zijn, want Kerst is onlosmakelijk verbonden met Goede Vrijdag en Pasen”. Ik heb daar de laatste dagen heel wat keren over nagedacht en hoe meer ik er over nadenk, des te mooier ga ik die opmerking vinden. Tenslotte is Kerst toch heel wat meer dan een kerstboom, sfeerverlichting en lekker eten”? Zowel Alex als ik knikte instemmend. “Maar ja”, vroeg Alex. “Wat als je nergens in geloofd? Wat dan”? “Dan blijft er alleen maar een feest met lichtjes, lekker eten, maar ook wat extra aandacht voor de medemens”, vond ze. “En dat is toch ook belangrijk”?

O ja, wat ook belangrijk is, een prettige jaarwisseling en een gezond en gelukkig Nieuwjaar!

Debug:
    De Radio Emmen Thuisbingo
De enige echte gezellige Radio Emmen Thuisbingo!
 
    Radio Emmen Sport
De sportieve ontwikkelingen uit Zuidoost-Drenthe!
 

    De Radio Emmen Radiogids
Hoe laat begint je favoriete programma?
 
    Bijzondere uitzendingen
Uitzendingen buiten de normale programmering om
 
    De luistermogelijkheden
Hoe kun je naar Radio Emmen luisteren?
    Luister Live
Klik om te luisteren naar Radio Emmen

      Bekijk de Radio Emmen playlist
Welke muziek is er gedraaid op Radio Emmen? 
 
      Het weekschijf archief
Welke weekschijven heeft Radio Emmen gehad?
 
Radio
    Televisieaanbod
Wat is er te zien op TV-Emmen?
 
    Kijkmogelijkheden
Hoe kun je naar TV-Emmen kijken?
 

    Bijzondere uitzendingen
Bekijk hier gemaakte reportages terug.
 
Televisie

Wil je gebruik maken van onze sociale media? Kijk hieronder:


  Volg ons op twitter via @rtvemmen
  Bekijk onze filmpjes op Youtube.
  Voeg ons toe op Facebook.
  Verrijk je netwerk op LinkedIn.
Internet
  Waarom adverteren op RTV Emmen?
Hoe genereer je bekendheid in zuidoost-Drenthe?

  Een greep uit onze adverteerders
Welke succesvolle adverteerders gingen u voor?

  Contact zoeken voor informatie
Wilt u meer informatie? Neem contact op!
Adverteren