Nu op radio Emmen

 
Advertentie
http://www.marktemmen.nl http://www.firmafruit.nl/introductie-actie http://www.webba.nl

 

 

De poes

Gespannen schoof het roofdier dat ze was op haar buik door het hoge gras. Zo hoog stond het gras op de savanne dat ze bijna helemaal aan het oog onttrokken was. Haar prooi cirkelde nietsvermoedend een stukje voor haar op slechts een halve meter boven de grond. De spanning bouwde zich op in haar spieren. De adrenaline spoot door haar aderen en haar hele lichaam maakte zich op voor de beslissende dodelijke sprong. Haar prooi, een adelaar die laag boven de grond cirkelde, maakte een onverwachte bocht. Trillend van spanning drukte ze zich nog dieper tegen de grond. Toen zette ze af voor de allesbeslissende sprong. Al haar kracht en al haar souplesse waren samengebald in die ene explosieve beslissende sprong. Met haar klauw haalde ze uit naar de zachte buik van de adelaar die zich met een bruuske bocht maar net in veiligheid kon brengen. Lichtvoetig kwam het roofdier weer op haar poten terecht, veerde weer op en draaide zich in een sprong. Klaar om weer een aanval te doen.

Doch nu gebeurde er iets onverwachts. Want in plaats van te vluchten, dook de adelaar, tenslotte ook een roofdier, naar haar kop en nu bleek de adelaar niet alleen. Vier adelaars doken op haar af. De overmacht was te groot en dus sprong ze overeind en met grote sprongen bracht ze zich in veiligheid in het kreupelhout. De jacht was mislukt! Maar het knorren van haar maag dwong haar toch om maatregelen te nemen. Even later sprong ze vanuit het kreupelhout tussen de nog steeds rondcirkelende adelaars. Met de nagels van haar klauwen uitgestoken haalde ze tijdens haar sprong vernietigend uit naar de vogels. Eén kreeg ze er te pakken en even later draafde ze met haar prooi triomfantelijk over de savanne op zoek naar een geschikte plek om haar prooi met een felle beet van haar vlijmscherpe tanden af te maken.

Alex die naast me voor het raam stond schoot in de lach. Het dodelijke roofdier was de poes, nog geen jaar oud en dus speels. De savanne was het grasveldje van de tuin. Het kreupelhout was de laurierstruik en de adelaars waren een paar overwinterde herfstbladeren die door de wind in het rond werden geblazen. De poes had zich met haar spel kostelijk geamuseerd en ons vergast op een heerlijke show die geen mens haar na kon doen. Even later sprong ze in het raamkozijn en met wijd open bek beduidde ze dat ze naar binnen wilde. Alex liep naar de achterdeur en even later stapte de kat hautain de kamer binnen. Rustig overzag ze haar domein, streek even genadiglijk langs onze benen en liep toen naar de keuken, naar haar etensbak om haar welverdiende maal te gaan nuttigen.

Alex grijnsde naar me. “Heerlijk toch, zoals zo'n beest in haar spel kan opgaan”, zei hij. “Soms zijn ze net als mensen”. Ik keek hem verbaasd aan. Wat zou Alex in hemelsnaam nu weer bedoelen? “Nou”, verdedigde Alex zich. “Toen ik die poes zo helemaal in haar spel zag opgaan en heel de tuin aanpaste aan haar spel moest ik plotseling aan onze Koninklijke Marine denken met haar reddingsactie in Libië”.

 

Debug:
    De Radio Emmen Thuisbingo
De enige echte gezellige Radio Emmen Thuisbingo!
 
    Radio Emmen Sport
De sportieve ontwikkelingen uit Zuidoost-Drenthe!
 

    De Radio Emmen Radiogids
Hoe laat begint je favoriete programma?
 
    Bijzondere uitzendingen
Uitzendingen buiten de normale programmering om
 
    De luistermogelijkheden
Hoe kun je naar Radio Emmen luisteren?
    Luister Live
Klik om te luisteren naar Radio Emmen

      Bekijk de Radio Emmen playlist
Welke muziek is er gedraaid op Radio Emmen? 
 
      Het weekschijf archief
Welke weekschijven heeft Radio Emmen gehad?
 
Radio
    Televisieaanbod
Wat is er te zien op TV-Emmen?
 
    Kijkmogelijkheden
Hoe kun je naar TV-Emmen kijken?
 

    Bijzondere uitzendingen
Bekijk hier gemaakte reportages terug.
 
Televisie

Wil je gebruik maken van onze sociale media? Kijk hieronder:


  Volg ons op twitter via @rtvemmen
  Bekijk onze filmpjes op Youtube.
  Voeg ons toe op Facebook.
  Verrijk je netwerk op LinkedIn.
Internet
  Waarom adverteren op RTV Emmen?
Hoe genereer je bekendheid in zuidoost-Drenthe?

  Een greep uit onze adverteerders
Welke succesvolle adverteerders gingen u voor?

  Contact zoeken voor informatie
Wilt u meer informatie? Neem contact op!
Adverteren